محل تبلیغات شما

آیت الله اعرافی گفت: طلبه موفق کسی است که هویت اخلاقی جزء ذات او باشد و اگر تنها به علم اندوزی فکر کند و اخلاق را درخود تجلی ندهد، سقوط خواهد کرد.

اخلاق هویت ذاتی حوزه استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،  آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه امروز در جمع مدیر، اساتید و طلاب حوزه علمیه شهرستان بناب که در مسجد رضائیه قم برگزار شد، با اشاره به ضرورت توجه به کتاب مهم نهج البلاغه به عنوان کتاب بالینی درحوزه‌های علمیه گفت: دلیل همنشینی طلاب با کتاب نهج البلاغه این است، چون از اندیشه منظومه فکری، اجتماعی، ی و فرهنگی و از سوی دیگر دارای محور اخلاقی متمایز باسایر کتاب‌ها و از جامعیت علمی و همراه باشور، حماسه و ادبیات بسیار متعالی است.

وی افزود: معتقدیم این اخلاقی که در نهج البلاغه از سوی حضرت امیر (ع)، بیان شده در ما طلاب و حوزویان می‌تواند بسیار اثرگذار باشد، چون دارای جذابیت ویژه است و حضرت دراین کتاب تنها به بیان نکات اخلاق بسنده نکرده است؛ بلکه شالوده کلمات مولی، همراه با اثرگذاری درعمق و جان است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود درکنار نهج البلاغه باشیم و درسبد کتاب‌های مطالعاتی از آن بهره ببریم.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: طلبه موفق کسی است که هویت اخلاقی جزء ذات او باشد. صبح و شام خود را با معارف الهی و سیره اخلاقی اهل بیت (ع) همراهی کند. اگر تنها به علم اندوزی فکر کند و اخلاق را درخود تجلی ندهد، سقوط خواهد کرد.

آیت الله اعرافی در محور دوم بحث خود بیان داشت: اگر حوزه را بخواهیم به سمت قله‌های بلند پیش ببریم و آن معارفی که ازامام راحل‌ها آموخته ایم، پیاده کنیم، با حوزه مطلوب فاصله داریم و باید تلاش کنیم خود را به حوزه مطلوب برسانیم.

وی افزود: در شرایطی قرار داریم که درمورد حوزه داوری‌هایی وجود دارد، نباید اهل افراط و تفریط در بحث دستاورد‌های حوزه باشیم.

امام جمعه قم افزود: مسئله دیگر که باید با استفاده از کتاب نهج البلاغه درکنار اخلاق به آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم، مسئله دنیا شناسی از نگاه حضرت علی (ع) است. اگر بخواهیم حرکت درست در دنیا داشته باشیم، ابتدا باید وضعیت خودمان را در دنیا بشناسیم. اگر دنیا شناسی ما درست نباشد، نمی‌توانیم حرکت درستی به سمت آخرت برداریم.

وی ادامه داد: این اولین شرط برای حضور در میدان رزم و جنگ و قلمرو‌های گسترده علمی دنیای معاصر است. باید بدانیم کجا قرارداریم، حضرت در خطبه ۱۱۶ فرمودند: این جهانی که شما با آن دست و پنجه نرم می‌کنید، دارای ویژگیهایی، چون فناء پذیر بودن است. این فناء پذیری در سطوح فردی و کلان اتفاق می‌افتد. هر انسان و اساسا جهانی، نقطه پایانی دارد. دنیا دار فناء در سطح فردی و کلان است و همه بشریت و جهان مادی به نقطه پایان می‌رسند. از اول بدانیم دنیا پایانی دارد و بقاء در آن همیشگی نخواهد بود.

مدیر حوزه‌های علمیه عنوان کرد: ویژگی دوم این است دنیا جای رنج وسختی است. یعنی علاوبر اینکه در زندگی به خط پایانی خواهیم رسید، در کنار این، همه زندگی در آمیخته با رنج است. این حرف چند تا معنا دارد، گاهی رنج خاص وموردی مانند مرگ و گاهی رنج بی پایان، عام و همیشگی است مانند لذت‌هایی که در درون آن رنج است، نشان دهنده این است خوشی‌ها ناپایدار است.

آیت الله اعرافی افزود: نشان دیگر این است هر انسانی آرزو‌های بی پایان دارد و هیچ کس در این عالم به همه آرزو‌های خود نرسیده است. خوشی‌های آدمها، با این حرف‌ها ابدی نخواهد بود و همه داشته‌های خود را وقتی مقایسه کند، می‌بیند چیز کمی است.

نقش فاوا(فناوري اطلاعات و ارتباطات )در كتابخانه هاي فيزيكي

کتاب انقلاب چهل ساله؛ نگاهی به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران +دانلود

اخلاق هویت ذاتی حوزه است

حوزه ,کتاب ,علمیه ,نهج ,البلاغه ,اخلاق ,نهج البلاغه ,آیت الله ,است این ,این است ,تنها به ,مدیر حوزه‌های علمیه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آب و هوا و محیط زیست